Onderhoudswerkzaamheden asfaltwegen

woensdag 14 aug 2024

Inmiddels is gestart met verschillende onderhoudswerkzaamheden aan de asfaltwegen van Boekel, Huize -Padua en Venhorst. Tijdens de werkzaamheden zijn de wegen afgesloten voor doorgaand verkeer. Op sommige plaatsen zal het rode asfalt van de fietsstroken verdwijnen en vervangen worden door zwart asfalt. Dit is duurzamer en heeft een langere levensduur dan het rode asfalt. De fietsstroken zullen wel duidelijk gemarkeerd gaan worden met belijning en fiets-figuraties. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma VGB Asfalt uit Uden.

Momenteel is de aannemer bezig met de kleine reparaties en werkzaamheden met beperkte verkeershinder. Later worden ook de grotere reparaties uitgevoerd.

Het asfalt van de Bergstraat zal onder andere vervangen worden vanaf de Kievitlaan tot aan de Zandhoek. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met rioolonderhoud en het herinrichten van de kruising Zandhoek/Bergstraat/Runstraat/Heesterbosch. Dit zal uitgevoerd worden vanaf medio September tot en met oktober.

Daarnaast zal het wegdek van de Erpseweg vanaf de Wilhelminastraat tot aan de Irenestraat een flinke opknapbeurt krijgen.
Ook zullen er grote reparaties aan de Arendstraat, Rutger van Herpenstraat, Kennedystraat en Julianastraat uitgevoerd gaan worden.

Direct aanwonenden zullen op de hoogte gebracht worden door aannemer VGB middels bewonersbrieven. Grote verkeershinder zal ook gepubliceerd worden via deze pagina en de socials van de gemeente.

De werkzaamheden zijn weersafhankelijk maar volgens planning moet het werk eind oktober grotendeels zijn afgerond.