Burgemeester van den Elsen wenst deze 2 toptalenten alvast succes bij Wereldkampioenschappen voor beroepen!

woensdag 28 aug 2024

Maar liefst 3 talenten uit Venhorst gaan naar de wereldkampioenschappen voor beroepen in Lyon. Meer dan 1.500 jonge vakmensen strijden elk jaar tijdens de Worldskills in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel van beste vakman of vakvrouw van de wereld.
25 deelnemers vertegenwoordigen Team Netherlands. Zij hebben allen tijdens het Nederlands kampioenschap in hun vak een gouden medaille behaald en mogen zich Nederlands kampioen in hun vakgebied noemen.

Bijzonder! 3 van de 25 deelnemers komen uit Venhorst. Deze 2 deelnemers zijn Yuverta-studenten Skip en Teun hebben als team op Skills The Finals goud bemachtigd in de categorie hovenier.

Burgemeester Caroline van den Elsen bezocht de heren om hen persoonlijk succes te wensen:
‘’We zijn enorm trots op zoveel lokaal talent. Onze gemeente kent veel goede vaklieden. Maar het winnen van een nationale titel en de deelname van maar liefst 3 inwoners van onze gemeente aan het WK is natuurlijk heel bijzonder!''

WorldSkills Lyon

De Worldskills 2024 in Lyon zijn van 10 t/m 15 september. De deelnemers komen uit meer dan 65 landen en regio’s samen om te strijden in 62 verschillende beroepenwedstrijden. Van bloembinden tot lassen, van bouwtimmeren en mechatronica tot webtechnologieën en patisserie.
Wil je de 3 talenten uit Venhorst tijdens de wereldkampioenschappen volgen, dat kan via deze link: https://worldskillsnetherlands.nl/teamnl/editie/worldskills-2024-lyon/ (Deze link gaat naar een externe website)