Prijsvraag voor Wijstwoningen in ‘De Burgt, fase 1b’'

dinsdag 10 sep 2024

Inleiding

De verwachting is dat het aantal inwoners en huishoudens in Boekel de komende jaren verder gaat groeien. Er zijn daarom nieuwe woningen nodig. De Burgt, vlakbij het centrum, met veel groen en tegelijkertijd goed ontsloten, is binnen Boekel een van de mooiste plekken om in de toekomst te wonen. Er zal ruimte zijn voor verschillende doelgroepen om een diverse wijk te creëren: van bijvoorbeeld starters tot senioren.

Bij het ontwerp van de wijk staan de huidige buurtschappen en de Peelrandbreuk centraal. Behoud en versterking van karakter en groen zijn de uitgangspunten voor de hele ontwikkeling. De Peelrandbreuk loopt dwars door de wijk en wordt als uniek verschijnsel uitgelicht in het ontwerp. Zo wordt de Peelrandzone beschermd en ingezet als groene ader. Niet alleen als plek voor flora en fauna, maar ook voor recreatie en educatie. Zo maken we een wijk die niet alleen ruimte biedt voor nieuwe mensen in het gebied, maar ook een meerwaarde is voor de directe omgeving en Boekel als gemeente.

Prijsvraag voor Wijstwoningen

Zoals hiervoor genoemd staat de Peelrandbreuk centraal in woonwijk De Burgt en wordt dit ingericht als parkzone. De woningen die direct aan deze parkzone grenzen hebben daarmee een bijzondere status en worden ‘Wijstwoningen’ genoemd. Voor de laatste Wijstwoningen in De Burgt fase 1b stelt de Gemeente Boekel een openbare prijsvraag op. Marktpartijen worden met deze prijsvraag uitgedaagd om geheel vrijblijvend in concurrentie een projectplan op te stellen voor deze Wijstwoningen. Er wordt gezocht naar een uniek plan dat kan voorzien in de ontbrekende woonbehoefte van diverse doelgroepen in deze woonwijk en een plan dat aansluit bij de principes voor de wijstwoningen.

Indien uw bureau wil deelnemen aan de prijsvraag, zien wij graag uw aanbieding uiterlijk 11 oktober 2024 tegemoet. U kunt uw aanbieding digitaal insturen via info@boekel.nl, onder vermelding van zaaknummer 647284. U wordt in de gelegenheid gesteld om tot uiterlijk 19 september 2024 uw vragen te stellen. Tevens kunnen de drie beste beoordeelde plannen gevraagd worden om hun aanbieding en plan nader toe te lichten middels een presentatie bij ons op het gemeentehuis in Boekel. Wij zullen, indien gewenst, na ontvangst van de aanbiedingen hiervoor een afspraak inplannen.

Opdrachtgever
Gemeente Boekel
College van B&W
Postbus 99
5427 ZH Boekel

Alle correspondentie in het kader van deze prijsvraag verloopt ambtelijk. Voor vragen of voor meer informatie kunt u zich richten tot Mark van Schadewijk, beleidsmedewerker Fysieke Leefomgeving, via mark.vanschadewijk@boekel.nl of 0492-326800. Of neem een kijkje op onze projectpagina https://www.boekel.nl/projecten/de-burgt/prijsvraag-wijstwoningen-houtwal-fase-1b