Henri Willems legt na ruim 14 jaar wethouderschap neer

maandag 30 sep 2024

Na ruim 14 jaar heeft Henri Willems aangekondigd zijn functie van wethouder neer te leggen. Jaren waarin hij zich met toewijding en betrokkenheid inzette voor de inwoners van Boekel, Venhorst en Huize Padua. Dit heeft bijgedragen aan de realisatie en versterking van vele voorzieningen op het gebied van Zorg & Welzijn, Volksgezondheid, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Mobiliteit, Sport en Recreatie.

Enkele jaren geleden onderging Willems een intensieve behandeling voor darmkanker. Ook in die zware periode bleef hij onvermoeibaar zijn taken uitvoeren. “Al enige tijd merk ik dat de energie die deze functie vereist niet meer op het gewenste niveau is. Hierdoor ben ik niet meer in staat om de verantwoordelijke en veeleisende baan van wethouder, die 24/7 toewijding en vaak meer dan 100% inzet vereist, goed te vervullen. Het besluit om mijn functie voortijdig neer te leggen valt me zwaar.”, aldus Henri WiIlems. "Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen en de steun in de afgelopen jaren. Het was een voorrecht om in dienst te mogen staan van de inwoners van deze prachtige gemeente. Met trots en een positief gevoel kijk ik naar de gerealiseerde resultaten”.

Het college van burgemeester en wethouders respecteert het besluit van wethouder Willems en spreekt haar dank en waardering uit voor zijn jarenlange inzet voor de gemeente en gemeenschap. Officieel treedt Henri Willems per 1 november 2024 af. De komende periode wordt gebruikt om invulling te geven aan zijn opvolging. Daarnaast organiseert de gemeente op een nog te bepalen datum een afscheidsbijeenkomst.