Burgemeester Caroline van den Elsen en de leerlingen van kindcentrum De Octopus ontbijten samen.

woensdag 9 okt 2024

9 oktober, Boekel – Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbijten de burgermeester van gemeente Boekel en kinderen van kindcentrum De Octopus en bakkerij Merks deze ochtend samen. Van 8 tot en met 11 oktober schuiven 245 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel om te leren en ervaren over een gezond ontbijt.


De burgemeester en bakker schoven samen met een basisschoolklas uit onze gemeente aan tafel. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij samen met de kinderen gesproken hebben over het belang van ontbijten. Wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

“Ik vind het heel leuk dat we met de burgemeester mogen ontbijten en dat ze met iedereen praat. En ik vind het ontbijt heel lekker, vooral de gezonde crackers!”, zei een leerling van kindcentrum de Octopus

Goed de dag beginnen


De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakkerij Merks, volkorencrackers en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!

Over het Burgemeestersontbijt


Het Burgemeestersontbijt is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt. Waarbij een klas kinderen met de burgemeester en bakker gezond ontbijten op het gemeentehuis. Daarbij staan het welzijn en de gezondheid van alle Nederlandse kinderen bovenaan het verlanglijstje. Het is namelijk een feit dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Aandacht hiervoor blijft belangrijk. Zo leren en ervaren kinderen over een gezond ontbijt en draagt dit initiatief bij aan onze droom; elke dag een gezond ontbijt voor ieder kind.