Winnaar prijsvraag starterswoningen Schutboom fase 1 bekend, bouwbedrijf Raaijmakers

dinsdag 22 okt 2024

Voor de starterswoningen in Schutboom fase 1 is een succesvolle prijsvraag uitgeschreven, waar uiteindelijk zes ontwerpplannen op zijn ingediend. ‘’Gemeente Boekel is verheugd te kunnen aankondigen dat Bouwbedrijf Raaijmakers de prijsvraag heeft gewonnen. Samen met Bouwbedrijf Raaijmakers bieden we lokale starters zo de mogelijkheid om hun eerste huis te kopen in hun eigen gemeente.’’ Aldus Ben Brands, wethouder gemeente Boekel.

De scherpe prijs in combinatie met het duurzame energielabel A++++ vergroot de mogelijke leencapaciteit. Dit maakt de starterswoningen voor een grotere groep starters bereikbaar. Vandaag vond het tekenmoment plaats tussen Bouwbedrijf Raaijmakers en gemeente Boekel.

In totaal komen 10 gebruiksklare en energiezuinige starterswoningen gerealiseerd worden,. Deze woningen zijn specifiek gericht op jongeren uit de gemeente Boekel en voldoen aan het gemeentelijk startersbeleid. Dit houdt onder andere in dat de V.O.N.-prijs van de woningen maximaal € 275.000,- bedraagt en dat bij doorverkoop de woningen beschikbaar blijven voor starters.

De verkoop van de woningen start in november 2024, waarbij een voorrangsprincipe geldt voor starters uit de gemeente Boekel. De toewijzing van de woningen gebeurt op volgorde van inschrijving.

Voor meer informatie over de prijsvraag, raadpleeg de volgende link: prijsvraag Schutboom