Verhuizen

Verhuist u binnen de gemeente Boekel? Of komt u in de gemeente Boekel wonen?

Wanneer u verhuist naar of binnen Boekel moet u dat melden bij de gemeente. Geef uw nieuwe adres aan ons door binnen 5 dagen na de verhuisdatum of maximaal 4 weken voor de verhuisdatum. De andere overheidsinstanties (zoals bijvoorbeeld Belastingdienst) krijgen deze wijziging ook door en zijn dus op de hoogte van uw verhuizing. Komt u vanuit het buitenland dan is het niet mogelijk dit digitaal door te geven. U dient telefonisch een afspraak te maken voor een (her)vestiging.

Verhuist u vanuit Boekel naar een andere gemeente? Geef dan uw verhuizing door in de nieuwe gemeente.

Indien u digitaal niet vaardig bent, kunt u bij de receptie van het gemeentehuis een formulier ophalen.

Boete bij onjuiste inschrijving of verstrekkingen in de BRP

U bent wettelijk verplicht om de gemeente op de hoogte te stellen van uw woonadres en eventuele wijzigingen in uw persoonlijke situatie, zoals bijvoorbeeld bij een huwelijk of de geboorte van een kind. De gemeente Boekel kan een bestuurlijke boete opleggen wanneer u bewust in overtreding bent. Dit geldt ook als u opzettelijk iemand inschrijft op uw adres, terwijl deze persoon daar niet daadwerkelijk woont. De boete kan oplopen tot maximaal € 325,00.

De gemeente Boekel heeft de bestuurlijke boete ingesteld om ervoor te zorgen dat iedereen zich correct inschrijft en tijdig de juiste informatie verstrekt. Het doel is om de Basisregistratie Personen (BRP) actueel en betrouwbaar te houden. De boete dient als een prikkel om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar gegevens op tijd en correct doorgeeft, zodat de BRP een juiste afspiegeling blijft van de situatie van de inwoners van Boekel. Let daarom goed op en voorkom een boete door uw gegevens tijdig bij te werken bij een verhuizing of andere belangrijke wijzigingen.

Klik hier (Deze link gaat naar een externe website) voor de beleidsregels betreffende de bestuurlijke boete.

Meenemen

Het aangifteformulier van verhuizing is te krijgen aan de balie. Bij de aangifte moet u een geldig legitimatiebewijs meebrengen.

Verplicht tot aangifte van verhuizing zijn: uzelf en ouders/voogden/verzorgers van jongeren tot 16 jaar.

Bevoegd tot aangifte zijn:

  • de ouder en zijn/haar meerderjarig kind kunnen voor elkaar aangifte doen als beiden op hetzelfde adres wonen;
  • de echtgenoten dan wel geregistreerde partners kunnen voor elkaar aangifte doen als beiden op hetzelfde adres wonen;
  • elke meerderjarige voor een persoon die hem/haar daartoe schriftelijk gemachtigd heeft. Indien van toepassing moet ook een geldig legitimatiebewijs worden meegenomen van degene die wordt gemachtigd.

Bij inwoning of samenwoning moet u op het verhuisformulier aangeven dat de medebewoner(s) op de hoogte is (zijn) van deze aangifte, hij/zij is verplicht hiervoor op het formulier te tekenen. Van de medebewoner(s) moet eveneens een geldig legitimatiebewijs worden meegenomen. Ook is er een formulier toestemmingsverklaring hoofdbewoner.